Turnovský štěk 2018

Turnovský štěk 2018

Svátek mladého divadlení potěšil nejen účastníky, ale i hojné diváky ze škol a školek.

Ve čtvrtek 15. března se v krásném turnovském divadle sešli jak ostřílení matadoři ze ZUŠ Turnov, Benešova u Semil a Libštátu, tak nováčkové z Ponorky a Jeníšovic. Celkem jsme viděli devět soutěžních představení a dvě inspirativní, souborů Randes-vous a Kámoš Drámoš. Jsem moc ráda, že odrostlé soubory ZUŠ, které se už věkem Štěku nemohou účastnit, spolupracují nadále formou inspirativních představení. Nejenže pobaví diváky, ale jsou i dobrou motivací pro začínající soubory.
A jak rozhodla porota ve složení Dáda Weissová, Darina Martinovská a Pavlína Kordová? Porota udělila několik speciálních ocenění: souboru Čtrvrťáci Jeníšováci ze ZŠ Jeníšovice za ZPÍVAJÍCÍ PŘÁTELSTVÍ, souboru Periskop Žlutá ponorka Turnov za JEDNOTNOST STYLU A NÁVOD, JAK CESTOVAT NA NEPTUN, souboru Ani Muk ze ZUŠ Turnov za SOUHRU LOUTEK A HERCŮ, souboru Mravenci ze ZUŠ Turnov za VÝTVARNO, ZVUKOVÝ PLÁN A PRÁCI S CHÓREM, souboru AD/Háďata ze ZUŠ Turnov za INSCENACI SE ZVLÁŠTNÍM OCENĚNÍM ZA ZVOLENÉ TÉMA A JEHO ZPRACOVÁNÍ a souboru Šumák ze ZUŠ Turnov za AUTORSKÉ PŘEDSTAVENÍ S VELMI OSOBNÍM ZAUJETÍM A PŘÍNOSEM.

Na krajskou přehlídku Dětská scéna 2018 byly nominována představení BOŘIVOJ A BLECHA FLÓ souboru AD/Háďata, JAK SE PĚSTUJÍ HVĚZDY souboru Šumák, BAJAJA souboru Mravenci a JAK SE HLEDAJÍ PRINCEZNY souboru Ani Muk.

Za realizační tým děkuje všem zúčastněným a gratuluje oceněným Lada Ladička Capoušková 

Fota k pokochání ZDE


Naši partneři
TURNOV
Crytur
Trevos
Grupo Antolin Turnov
Ontex
Liberecký kraj
JUTA a.s.
MŠMT
DIAS
Geopark Český ráj