Den dětí unikl bouřkám a rozdával radost

Den dětí unikl bouřkám a rozdával radost

Turnovský park u letního kina druhou červnovou sobotu opět ožil mnoha stanovišti, stánky a atrakcemi. Celkem 15 místních spolků s mnoha dobrovolníky se podílelo na čtvrtém ročníku největší akce pro mládež v regionu. Program sponzorsky podpořila desítka firem, takže všechny aktivity mohly být pro návštěvníky zdarma.

Záštitu nad akcí převzal náměstek hejtmana Libereckého kraje Mgr. Petr Tulpa. Zahájení se ujal starosta Turnova Ing. Tomáš Hocke spolu s místostarostkou Petrou Houškovou a zástupci hlavních partnerů, kterými byly: GRUPO ANTOLIN TURNOV, společnost ONTEX, firma KV FINAL, JUTA a.s., CRYTUR s.r.o. a Pekárna Mikula.

Bezesporu největším magnetem pro více než 2000 návštěvníků bylo vystoupení parkourové skupiny Obstacle movement. Chlapci na trampolínách i na trávě předvedli spoustu salt a flipů, takže řada odvážlivců se ihned dala do napodobování. Dobrou zprávou pro všechny (především rodiče) pak bylo, že Žlutá ponorka od září otevře parkourový kroužek, kde se děcka budou podobným kouskům učit pod dohledem instruktorů.

Přívalové deště prošly kolem čtvrté odpoledne snad všemi přilehlými obcemi, pouze nad Turnovem bylo až na úvodní přeháňku sice větrno, ale sucho a příjemně. Vyhlášení hlavních výher od sponzorů proběhlo v poklidu ač s blesky na vzdáleném nebi. Největší radost při losování vzbudily tradičně stavebnice LEGO věnované pekárnou Mikula. Závěr akce pak spláchla pouze hasičská párty pěna, ve které si děti i někteří nadšení dospělí ke konci zaskákali.

Poděkování za spolupráci patří všem organizacím a podporovatelům.

Konkrétně za jednotlivé disciplíny děkujeme: společnosti Geopark Český ráj – stanoviště ve spolupráci s mineralogickým kroužkem; (ICM) Informačnímu centru mládeže – stánek o třídění odpadu; rodinné centrum Náruč – hrátky pro nejmenší. Dále děkujeme AC Turnov – za dětskou atletiku; TJ Turnov za několik sportovních stanovišť – florbal, orientační běh, basketbal; turnovským Sokolům děkujeme za možnost vyzkoušet speciální gymnastický pás, i Skautům za stanoviště Lukostřelby. Křesťanskému společenství Turnov děkujeme za ztvárnění biblického příběhu; „Centrum náhradní rodinné péče“ ze společnosti Most ke vzdělání měli stanoviště – koloběžková dráha; svaz včelařů v Turnově – život včel; Český červený kříž – první pomoc; spolek ZaZemí – ekologická aktivita.
HZS Semily děkujeme za ukázku speciálního vozu Tatra 815 a Hasičům Turnov za závěrečnou pěnu. V neposlední řadě děkujeme s firmě EKO-KOM a.s. za prezentaci Tondy Obala a společnosti Crytur s.r.o. za stanoviště – střelba Nerf pistolí.

Děkujeme i Kulturnímu centru Turnov za pomoc s technickým zajištěním, firmě DEHES s.r.o. za zapůjčení elektro instalací, Tiskárně Polygraf za slevu na tiskovinách, firmě Zikuda za zapůjčení stavební techniky.
Děkujeme i mediálním partnerům – Turnovsko v Akci, Agentura Alias a portálu Turnovsko.info za zpracování video sestřihu z akce.

Hlavním partnerem letošního dětského dne se stala stejně jako vloni GRUPO ANTOLIN TURNOV, s.r.o.
Finančně se dále podíleli Liberecký kraj, Město Turnov, společnost Ontex, firma KV Final, akciová společnost JUTA, CRYTUR s.r.o., Pekárna Mikula a Pivovar Rohozec.

Můžete se podívat i na kompletní fotogalerii z akce.


Naši partneři
TURNOV
Crytur
Trevos
Grupo Antolin Turnov
Ontex
Liberecký kraj
JUTA a.s.
MŠMT
DIAS
Geopark Český ráj