Den Dětí 2021 proběhl Na lukách

Den Dětí 2021 proběhl Na lukách

Odhadem kolem dvou tisíc rodin s dětmi prošlo v sobotu 12. června odpoledne postupně částí Turnova zvanou "Na lukách" v rámci tradičního Dne dětí s Ponorkou. Největší akce pro děti a mládež v regionu vyvolala letos nečekaný zájem.

„Stejně jako vloni jsme chtěli po rozvolnění opatření pro děti, které byly týdny a měsíce zavřené doma, uspořádat dětský den. V parku na jednom místě to zatím není možné, tak jsme pozměnili loňskou trasu a místo ulicemi města jsme putování s plněním úkolů připravili Na Lukách za autobusovým nádražím, kolem náhonu a částí Trávnic,“ přibližuje za pořadatele Tomáš Zakouřil.

Pro děti bylo připraveno celkem 17 stanovišť – od ukázek první pomoci po představení spolupracujících firem, spolků a organizací. A tak třeba florbalisté tu měli improvizované hřiště, sokolové cvičení na nářadích, basketbalisté hod na koš, Náruč a atleti překážkové dráhy, děti mohly hádat léčivé byliny, byly zasvěceny do výtvarného umění, mohly se podívat, jak to vypadá ve včelím úlu a podobně. „Děkuji těm desítkám dobrovolníků, kteří nám akci pomohli zajistit, hlavně ze začátku se na vstupu a u jednotlivých stanovišť tvořily fronty, za což se omlouváme, ale moc jinak to nešlo připravit, nicméně déle odpoledne už to bylo poklidnější. Děti doufáme putování bavilo, a to byl hlavní účel, zase se vzájemně setkat a něco pro ně připravit,“ rekapituluje T. Zakouřil.

Hlavním organizátorem akce je Středisko volného času Žlutá ponorka Turnov. Akci podporují město Turnov a Liberecký kraj. Mezi hlavní partnery patří společnosti: Ontex CZ, Grupo Antolin Turnov, Crytur, KV Final, Měšťanský pivovar Turnov, Juta a Pivovar Rohozec.

Autor článku, Pavel Charousek


Naši partneři
TURNOV
Crytur
Trevos
Grupo Antolin Turnov
Ontex
Liberecký kraj
JUTA a.s.
MŠMT
DIAS
Geopark Český ráj